Garverihistorie

        Tilbage til Hovedmenu

Garverier:          

 1. Historien om Garverierne
 2. Garveriprocessen
 3. Garverier i Danmark
 4. Litteraturliste
 5. Videoliste
 6. Eduard Glud’s garveri

                                  

Garverfaget som erhverv er i dag forsvundet og tilbage er kun en enkelt virksomhed, der foretager første del af processen fra råhud til læder.

Virksomhedens navn er Scan Hide. Denne virksomhed ejes af Danish Crown og ligger i Vester Skerninge.

Scan Hide er en gennemrationaliseret – mekaniseret – moderne virksomhed med en lige så moderne teknologi og med en dygtig ledelse og engagerede gode medarbejdere huderne fra Scan Hide – som afsættes over hele verden og hvor særligt de danske bruges specielt til kvalitetsprodukter såsom indtræk til biler og fly – møbler samt finere tasker.

Danske huder har en meget høj kvalitet – vores klima og vore landmænd, som i produktionen af slagtekvæg har dyrevelfærd i højsædet gør, at de danske huder har et godt omdømme. så det kvalitetsarbejde som startede for mange år siden mellem landmænd – hudehandlere og garvere er stadig i gode hænder – i dag hos Scan Hide Vester Skerninge på Sydfyn.

Vælg en af disse websider:

 1. Historien om Garverierne
 2. Garveriprocessen
 3. Garverier i Danmark
 4. Litteraturliste
 5. Videoliste
 6. Eduard Glud’s garverier

 

Etablering af museum for Garverifaget:

Garver/konsulent Ove Rasmussen har i mange år arbejdet utrætteligt med at bevare historien om de danske garverier ved at indsamle effekter og skriftligt materiale (Se billede fra Roskilde.).

Materialet blev indsamlet i samarbejde med lederen af Slagterimuseet K. Teglmand .På Slagterimuseet i Roskilde blev der indrettet en stor permanent afdeling for garveriudstyr.

I 2006 blev museumsafdelingen flyttet til Gl. Estrup. Link til: Landbrugsmuseet: www.gl-estrup.dk

Skriv et svar